Takomo Oy

Takomo oy

Me takomolaiset näemme, että asianajajan ammatti on eräänlainen käsityöläisammatti. Kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta oikeassa opissa ja kovalla työllä asianajaja saavuttaa ammattitaidon, jolla hän pystyy luomaan räätälöidyn ratkaisun asiakkaalle. Asianajaja joutuu usein työssään vääntämään ja taivuttamaan saadakseen aikaan kestävän ja huolitellun lopputuloksen. Kun pohjatyö tehdään kunnolla, on tuloksena ratkaisu, joka kestää loppuelämän.

Takomossa töitä tehdään periksi antamatta ja ahkerasti ympäri kellon. Takomon juuret johtavat 1800 –luvun Luvialle. Vanha-Sepän tilalla kelloseppä Rostedt työsti Turun tuomiokirkon nykyiset kellot. Kellot painavat 2 000 kiloa, ja niiden kuljettaminen Turkuun edellytti muun muassa siltojen leventämistä. Vuonna 2007 Vanha-Sepän tilalta lähdettiin samoja teitä pitkin Turun yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan. Tuomiokirkon kellojen kupeessa sai allekirjoittanut oppia yliopistolla sekä asianajotoimistossa. Lopulta, vuonna 2017, tiet johtivat oman Takomon perustamiseen.

Ennen Takomon perustamista olen työskennellyt yli neljä vuotta asianajotehtävissä rikos ja riita-asioiden parissa. Vuonna 2012 tein ihmisoikeustyötä Yhdistyneillä kansakunnilla. Sen lisäksi olen toiminut sekä syyttäjälaitoksella että asianajotoimistossa lakimiesharjoittelijana.

Olen myös toiminut erilaisissa opetustehtävissä ja useissa luottamustoimissa vuosien varrella. Olen ollut muun muassa Nuoret Lakimiehet ry:n, Suomen Lakimiesliiton yksityissektorin valiokunnan ja lakimiesyrittäjyys-työryhmän jäsen. Vuoden ajan toimin Suomen Lakimiesliiton mentorina tulevalle kollegalle. Viime aikoina olen ollut mukana myös Helsinki Think Companyn start up -ohjelmassa, jonka kautta olen saanut uusia näkökulmia työhöni. Vapaa-ajallani toimin vapaaehtoisena useissa eri järjestöissä.


Perustajaosakas

Alla asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kommentteja:

”Kiitos sinulle, oli helppo olla ja keskustella kanssasi, minunkin, jolla on paniikkihäiriö.” Mies, 54 vuotta

”Kiitos kun jaksat olla noin ymmärtäväinen.” Nainen, 29 vuotta

”On ollut onni saada sinut hoitamaan poikani asiaa. Olet kohdannut meidät molemmat ihmisinä. Se on minulle tärkeää.” Asiakkaan äiti, 47 vuotta

”Kiitos tuestasi ja avustasi. Asiasta puhuminen tuntuu vaikealta, mutta tavataan huomenna.” Nainen, 47 vuotta

”Kiitos tuhannesti sinulle ammattitaitoisesti hoidetusta työstä!” Mies, 41 vuotta

” I´m thankful what you did in my case. Before you, I was very disappointed to lawyers and justice system. Mies, 27 vuotta